Rubriek Economie

Oostends Flightwatch is reisbureau voor dieren

10/06/17 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:46

Francesca Braet en Nathalie Desimpel, eerder aan de slag bij vrachtafhandelaars op de luchthaven van Oostende, hebben de liefde voor hun beroep nu gekoppeld aan hun passie voor dieren. Ze richtten samen Flightwatch op, een bedrijf gespecialiseerd in luchttransport van levende dieren.

Oostends Flightwatch is reisbureau voor dieren

"Zo'n 90 procent van de vluchten die wij boeken zijn bestemd voor het transporteren van pluimvee, voornamelijk eendagskuikens en broedeieren", verduidelijken de twee Oostendse onderneemsters. "Dagelijks regelen we het vervoer van mestkuikens, legkuikens en moederdieren naar alle hoeken van de wereld. Soms tot zeven paletten ineens, waarbij er per pallet 20.000 kuikentjes ingecheckt worden. Wij zorgen ervoor dat de diertjes in de meest comfortabele en hygiënische omstandigheden de trip kunnen maken en in de beste conditie op hun bestemming aankomen. We zijn als het ware een "reisbureau" voor dieren."

Biggetjes

De kuikens belanden onder meer in Ivoorkust, Kameroen, Qatar, Soedan, Colombia, Rusland en Saudi-Arabië. Daarnaast mocht Flightwatch de voorbije maanden al wat heel bijzondere "passagiers" op het vliegtuig zetten: vier gewonde zeeschildpadden uit de Malediven (die in België een nieuwe thuis vonden in Pairi Daiza), damherten naar Irak, een leeuw en enkele aapjes vanuit Frankrijk naar een zoo in Algerije,...

"Voor biggetjes die vanuit Brussel richting Afrika moesten, hebben we zelf de kratten op maat laten maken en op termijn willen we eigen transportkisten voor dieren gaan produceren", aldus Francesca Braet (49) en Nathalie Desimpel (39). "Ook producenten van vis, schaaldieren, groenten en fruit kunnen op onze diensten een beroep doen." Voor hun innovatieve aanpak steunt het Economisch Huis het jonge bedrijf met een start up-subsidie van 20.000 euro.

(Rio)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!