Oostende voor Anker is klaar voor de toekomst

Redactie KW

De vijftiende editie van het maritieme evenement Oostende voor Anker was opnieuw een voltreffer. En vlak voor de jaarwissel heeft organisator Hubert Rubbens al meer dan honderd ingeschreven boten voor 2015.


Wie in de maritieme wereld vertoeft, komt al snel uit bij Hubert. De eerste meesterchef bij de marine is het boegbeeld van Oostende voor Anker. Het festival was dit jaar aan zijn derde lustrum toe. In de voorbije vijftien jaar bouwde Hubert een enorm netwerk op in de nautische sector.

“Vier jaar geleden vond Oostende voor Anker voor het eerst plaats onder de vleugels van Toerisme Oostende na wederzijds overleg tussen beide vzw’s. Het is de bedoeling dat zij op termijn het evenement volledig overnemen. Uiterlijk tegen de twintigste editie in 2018 wil ik de fakkel doorgeven. Financieel is het steeds moeilijker om met een beperkt budget een evenement van die omvang te organiseren. De visvijver is erg klein. Toch liggen er al heel wat afspraken vast voor de editie van volgend jaar”, laat Hubert weten.

Oostende voor Anker is klaar voor de toekomst


Rescue at sea wordt centraal thema

“De komende editie is rescue at sea het centrale thema. Ik kan ook aankondigen dat Etoile du Roy tot 2018 het vlaggenschip van Oostende voor Anker zal worden. Met de rederij en de nieuwe eigenaar heb ik een contract voor de volgende vier jaar vastgelegd. Etoile du Roy is een graag geziene gast op ons maritiem weekend. De driemaster ging vroeger door het leven als de Grand Turk. Het is een replica van een kapersfregat uit Saint-Malo. De komende jaren op het festival voorzien we er tal van animatie en elke avond het bekende happy hour bij de bemanning”, verklapt Hubert tot slot.

(MF – foto’s MF)