Oostende krijgt eigen stadsbrouwerij

"De installatie van een eigen brouwerij is een serieuze investering", zegt Ive Mostrey van Beershop 't Koelschip. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Beershop ‘t Koelschip pakt volgende week uit met de officiële opening van een eigen brouwerij in de Van Iseghemlaan.

Oostende krijgt op die manier als tweede stad van West-Vlaanderen een eigen stadsbrouwerij. Begin vorige maand startten de werkzaamheden voor een eigen stadsbrouwerij bij Beershop ‘t Koelschip in de Van Iseghemlaan toen zaakvoerder Ive Mostrey startte met de installatie van de imposante constructie. “We werken samen met Toerisme Oostende. Andere grootsteden hebben een eigen stadsbrouwerij die naam waardig en ik vond dat de Koningin der Badsteden niet kon ontbreken. Mijn liefde voor bier en brouwen gaf de aanzet tot dit initiatief. Ik wil de klanten dichter bij het brouwproces betrekken”, opent Ive.

Meerjarenplan is serieuze investering

“Ik wil uitpakken met originele workshops. Wie binnenkort een sessie bijwoont, zal de handen uit de mouwen mogen steken. Een brouwproces is een werk van lange adem en dus zou ik de sessie graag starten om 8 uur ‘s morgens. Na een ontbijt en een theoretische uiteenzetting plan ik ook een proefsessie met enkele aangepaste kazen. Na 6 weken kan je het bier dan meenemen naar huis. De deelnemers gaan naar huis met een brouwdiploma”, gaat de zaakvoerder verder.

“Je zal kunnen experimenteren met je eigen bier. Ik werk met echte champagneflessen. Dat komt de kwaliteit van het bier ten goede. Ook het bedrukken van je eigen fles zal tot de mogelijkheden behoren. De installatie van een eigen brouwerij is een serieuze investering. Dit meerjarenplan vraagt een aanpassing van mijn infrastructuur. Plots was heel mijn berging ingepalmd voor de warme kamer”, lacht Ive.

(MF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht, van vrijdag 14 augustus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier