Oostende het mekka van de streekproducten

Schepen Krista Claeys, de gekapte vloerpistolets van bakkerij Decock, burgemeester Vande Lanotte, de West-Vlaamse spitwafels van bakkerij Dirk Vanheste, de Filet d' Anvers van het rood ras van west-Vlaanderen van Deschildre Streekproducten en de Houtlandse koffie van Koffie Torenhof in eernegem-Ichtegem. © (fotoML)
Redactie KW

In Oostende werden vandaag vier door de VLAM erkende nieuwe streekproducten voorgesteld waarvan drie uit eigen stad. Geen enkele Vlaamse gemeente doet beter.

De winkel van Streekproducten Deschildre gehuisvest binnen het vismijncomplex op de Oostendse oosteroever was dinsdag het decor voor de presentatie van vier nieuwe streekgerechten. Oostende zelf weet nu al elf van haar streekproducten erkend waaronder de boerenham, het hoofdvlees, de zeebeschuit, de grijze garnaal en de Oostendse oesters.

Dinsdag werd dit groeiend assortiment aangevuld met de eigen gekapte vloerpistolet, de Filet d Anvers, de West-Vlaamse splitwafels en de Houtlandse koffie uit Eernegem-Ichtegem. “Daarmee wordt onze stad zowat het Mekka van erkende streekproducten in Vlaanderen”, zegt zaakvoerder Karel Deschildre die samen met zijn vader de streekproductenwinkel een zestal maanden geleden is opgestart en straks met andere ondernemers als een bakker en reder de zaak verder wil uitbreiden. “Streekproducten kunnen bogen op soms eeuwenoude recepten die binnen familiale ondernemingen op ambachtelijke wijze werden en weer worden geproduceerd.”

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier