Oostende heeft een eigen Shopping Team

Vincent Drouard (Toerisme Oostende), Ilse Snick, Peter Craeymeersch, Niel De Haene, Florentine Vetokele, burgmeester Johan Vande Lanotte, Mare Deheegher, Lars Vollemaere en Marion Vogelaere. © JRO
Redactie KW

In de Oostendse winkelstraten word je voortaan op weg geholpen door het Shopping Team. Het team van vijf jobstudenten moet de bezoekers wegwijs maken in het aanbod van winkels en horecazaken.

Het Shopping Team is een samenwerking tussen vzw Centrummanagement en Toerisme Oostende. “De bedoeling is dat we de bezoekers van Oostende hartelijk welkom heten in onze shoppingstad aan zee”, legt Ilse Snick van vzw Centrummanagement uit. “Toerisme Oostende maakte voor de gelegenheid een handig en compact kaartje met een duidelijk overzicht van de winkelstraten in het centrum. Ook de belangrijkste toeristische evenementen staan er op vermeld en praktische informatie zoals toiletten en parkings.”

In de centrumstraten zullen dagelijks drie tot vier jobstudenten aanwezig zijn van 21 juli tot 15 augustus. Je herkent Florentine Vetokele (21), Mare Deheegher (16), Marion Vogelaere (21), Lars Vollemaere (19) en Niel De Haene (23) aan hun hippe en trendy outfit en hun roze bakfiets.

“Het Shopping Team is een proefproject”, geeft Oostends burgemeester Johan Vande Lanotte mee. “Als de resultaten positief worden bevonden, dan zit er verdere uitbreiding in.” Met het initiatief wil de stad verder de toon blijven zetten als de shoppingstad aan zee.

(JRO – foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier