Ook verkeershinder in haven van Zeebrugge

© BELGA
Redactie KW

Aan de haven van Zeebrugge is er vrijdagochtend heel wat verkeershinder door een stiptheidsactie van de politiediensten. Ze nemen het niet dat de pensioenleeftijd wordt opgetrokken en hun beroep niet erkend wordt als zwaar beroep.


© BELGA

Wie richting de haven van Zeebrugge moet, mag zich enerzijds verwachten aan verkeershinder en anderzijds aan een controle van de politie. De vakbonden houden er een stiptheidsactie uit onvrede met de nieuwe pensioenregelingen. “We houden alle voertuigen tegen, en onderwerpen hen aan een controle”, zegt Florent Platteeuw van de vakbond VSOA. “We zoeken onder meer naar smokkelaars en drugs. Daardoor is een file ontstaan van enkele kilometers. Er is wel begrip. We hebben dan ook beslist geen kleine overtredingen te beboeten. We willen vooral klaarheid en duidelijkheid van de overheid over de nieuwe pensioensregeling.”

“Raak niet aan ons statuut”

“We vragen dat de huidige pensioenleeftijd behouden blijft, dat ons beroep erkend wordt als zwaar beroep en dat er niet geraakt wordt aan ons statuut”, aldus Platteeuw.

De stakinsaanzegging loopt nog tot 5 januari. De vakbond sluit niet uit dat er nog acties komen. De mogelijkheid bestaat zelfs dat deze stiptheidsacties worden uitgebreid tot een echte staking. De haven van Zeebrugge ondervindt niet veel hinder van de actie, al lopen de leveringen iets trager binnen door de verkeershinder.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier