Ook tweede informatieronde Profialis Dentergem levert geen antwoorden op

© HT
Redactie KW

Ook bij de tweede informatieronde met de directieleden van ramen- en deurenproducent Profialis in Dentergem, hebben de vakbonden niet de gewenste antwoorden gekregen. De vakbonden kregen wel antwoord op een aantal vragen, maar het merendeel bleef onbeantwoord. Nu donderdag wordt er hopelijk meer duidelijkheid geschept.

Na de eerste informatieronde op 28 januari bleven de vakbonden teleurgesteld achter. Ook bij de tweede informatieronde gaf de directie niet veel prijs. “We zitten nog steeds in de informatie-consultatiefase”, zegt Isabelle Verhaegen van ACV. “Nu donderdag zitten we nogmaals aan tafel, hopelijk met wat meer antwoorden. Op 26 februari is nog een afspraak vastgelegd. Tegen dan zou fase één moeten afgerond zijn.”

Op een aantal vragen kregen de vakbonden wel een antwoord, maar de belangrijkste bleven onbeantwoord. “We hebben gepolst naar de samenstelling van de directie en de pro’s en contra’s van Oeselgem tegenover Clerval. Daarnaast hebben we de afzonderlijke cijfers van de twee afdelingen gevraagd”, zegt Verhaegen. “Uit de cijfers blijkt dat de werkloosheid in Clerval hoger lag in 2013 dan hier. We merkten tevens een vermeerdering van directieleden op.”

Het personeel blijft dus ongerust achter, maar stakingen zijn niet aan de orde. “Voorlopig wordt er nog niet gestaakt, want we hebben nog niets om voor te staken. Het is nog steeds zaak om kalm te blijven en geduldig af te wachten. Het hangt allemaal af van wat er zal gezegd worden”, besluit Verhaegen.

(BDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier