Ook (ludiek) stakingspiket aan ingang BNP Paribas Fortis in Kortrijk

Redactie KW

Het gemeenschappelijk vakbondsfront BBTK-LBC-ACLVB klaagt er op een ludieke manier de regeringsmaatregelen aan.


Deze morgen vatte vanaf 7.30 uur een stakingspiket van het gemeenschappelijk vakbondsfront plaats aan de personeelsingang van BNP Paribas Fortis. Om 9 uur wordt ook aan de klanteningang post gevat.

“We klagen de regeringsmaatregelen aan die onze koopkracht en bijgevolg onze jobs bedreigen”, zegt Lindsey Verhaeghe, secretaris van BBTK Kortrijk. “Het bankpersoneel is al sinds een aantal jaren continu in afbouw. We vrezen dat de toekomst er door de regeringsmaatregelen alleen nog donkerder zal uitzien.”

“Er wordt steeds meer flexibiliteit van de werknemers verwacht en dit met minder personeel”, vervolgt ze. “Op geregelde tijdstippen worden de lonen in vraag gesteld. De actie gaat rond twee dingen: de regeringsmaatregelen die wij de ‘horrorcatalogus’ noemen en de sector financiën waar duizenden jobs verloren gaan. Op allerhande vlakken dus meer doen met minder.”

Dat het op een ludieke manier gebeurt, getuigen de wip en de slogans ‘We houden van springen maar niet met onze index en niet met onze barema’s’. “Het is niet de bedoeling het personeel het werk te beletten, noch de klant te beletten zijn bankzaken te doen”, legt Francis De Vos uit als hoofdverantwoordelijke van BBTK. “We willen met de drie vakbonden de mensen via pamfletten sensibiliseren voor de grote acties van 15 december. Het is zeker nodig dat die grote actie er komt met een grote opkomst.”

(PVH – Foto JVGK)