Ook Amerikaan participeert in ondergrondse bierleiding van De Halve Maan

Redactie KW

Naast de man tonen ook nog drie andere Amerikanen interesse.

Internationale belangstelling voor Brugse Zot bierpijplijn, want donderdag werd in de brouwzaal van brouwerij De Halve Maan in Brugge het eerste participatiecertificaat aan een buitenlander uitgereikt. Roland Martin, een muzikant uit Buffalo, New York, kreeg het certificaat overhandigd van Xavier Vanneste van Brouwerij De Halve Maan. Naast Roland toont er nog een drietal andere Amerikanen interesse in de bierpijleiding.

Nog tot einde dit jaar krijgt iedereen de eenmalige mogelijkheid om mee te schrijven aan een stuk biergeschiedenis. Drie soorten memberships zijn mogelijk en al na één maand hadden zich 170 mensen ingeschreven. Zaakvoerder Xavier Vanneste verzamelde intussen al ruim 106.000 euro voor de financiering. Vier Bruggelingen gingen voor een ‘golden members’-formule (7.500 euro), zij krijgen levenslang gratis Brugse Zot.

De bierpijpleiding zal 3,2 kilometer op anderhalve meter diepte, onder de nutsleidingen, aangelegd worden op openbaar domein. Dus onder de straten en ‘t Zand, niet onder de huizen. Het traject loopt van ‘t Walplein tot de Lieven Bauwensstraat. De Halve Maan hoopt in het najaar van 2016 klaar te zijn met de werken. Er zal gebruikgemaakt worden van plaatselijke gerichte boringen waardoor de hinder beperkt zal blijven.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier