Rubriek Economie

Ontslagen bij Bombardier: Voka ziet jobmogelijkheden op West-Vlaamse arbeidsmarkt

05/05/17 om 19:45 - Bijgewerkt om 19:44

"Bombardier effectief zou overgaan tot ontslag, hebben wij er, gelet op de arbeidsmarktkrapte in onze provincie, vertrouwen in dat de betrokken medewerkers snel naar een nieuwe functie begeleid zouden kunnen worden." Dat zegt ondernemersorganisatie Voka West-Vlaanderen in een op de intentieverklaring van de trein- en trambouwer om 160 banen te schrappen in Brugge.

Ontslagen bij Bombardier: Voka ziet jobmogelijkheden op West-Vlaamse arbeidsmarkt

© Benny Proot

Voka wijst onder meer op de arbeidskrapte en de 600 openstaande vacatures voor metaalmedewerkers in de provincie West-Vlaanderen.

Alhoewel niet alle vacatures passend zijn, is Voka er toch van overtuigd dat er, mits een krachtige en gerichte ondersteuning, snel een oplossing moet kunnen worden gevonden voor de medewerkers van Bombardier die straks mogelijks hun job verliezen. "De maakindustrie in West-Vlaanderen heeft een grote nood aan goed opgeleide, gespecialiseerde technische profielen. De competenties en vaardigheden van de medewerkers van Bombardier mogen niet verloren gaan", beklemtoont algemeen directeur Bert Mons.

Uiteraard wacht Voka het verdere verloop af, 'maar daarna moet er in samenwerking met de VDAB snel een tewerkstellingscel worden opgericht, die de medewerkers steunt en begeleidt in het vinden van een nieuwe, passende job.' Voka roept alle arbeidsmarktactoren op om de krachten te bundelen.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!