Ondernemers in Zwevegem gaan ontbijten met de burgemeester

Redactie KW

Nu de legislatuur halfweg is, vond het lokale Unizo-bestuur tijd voor een evaluatiemoment en stuurde kort na Nieuwjaar een enquête naar de ondernemers. Met de resultaten trok men nu naar het gemeentebestuur

Via een simpele enquête konden de Zwevegemse ondernemers mee de agenda van het overleg met burgemeester Doutreluingne en schepen van economie, Eddy Defoor, bepalen. “Samen met het gemeentebestuur willen we werken aan een oplossing in het belang van de Zwevegemse ondernemers.”, zegt Bart Colson, de spreekbuis van Unizo.

Unizo wil samen met het gemeentebestuur de leegstand aanpakken en de Zwevegemse kernen versterken. “De gemeente is op goede weg en heeft de kernen in de deelgemeenten al afgebakend. Hierdoor kunnen de handel en diensten zich concentreren, maar die twee alleen zullen een kern niet redden. We willen er een mengelmoes aan ondernemingen om zo richting een bedrijvige kern te gaan.”

Verder blijkt uit de resultaten dat ondernemers, en vooral de KMO’s uit Zwevegem, te weinig informatie krijgen vanuit de gemeente. Bart Colson: “De nieuwsbrief ‘lokale economie’ is alvast een goede aanzet. Toch moet de gemeente hier dringend een tandje bijsteken.” Hij noemt de website van Mol als goed voorbeeld. “Dit is een zeer gebruiksvriendelijke website die wordt beheerd door de dienst communicatie van Mol. Het is inderdaad een investering, maar op langere termijn kan zo een platform echt zijn vruchten afwerpen”.

In de enquête geven de ondernemers ook aan dat zij meer willen betrokken worden in het lokaal beleid. Om hieraan tegemoet te komen, gaan de gemeente en Unizo samen ‘Het ontbijt met de burgemeester’ organiseren. Burgemeester Marc Doutreluingne: “Dit initiatief proberen we in te plannen komend najaar. Het moet ondernemers en beleid dichter bij elkaar brengen. Wij kunnen als gemeentebestuur onze plannen en visie aan de ondernemers meedelen en nadien blijven we beschikbaar om feedback van de ondernemers te ontvangen. Dit moet een win-win zijn”.

Er kwamen ook positieve zaken uit de bevraging naar boven. Zo geven de ondernemers aan zeer tevreden te zijn over de bereikbaarheid, mobiliteit en uitgevoerde wegenwerken in Zwevegem.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier