Rubriek Economie

Onderneemster uit Kortrijk wil coworkingproject opstarten

06/06/17 om 11:19 - Bijgewerkt om 14:35

In Kortrijk verrijst begin 2018 wellicht een plek waar je aan coworking kunt doen. Het idee komt van Emilie Delorge, zaakvoerster van Enfin Marketing. "Op 7 juni houden we een inspiratieavond voor alle geïnteresseerde ondernemers", klinkt het.

Onderneemster uit Kortrijk wil coworkingproject opstarten

Emilie Delorge: "In principe is elk soort ondernemer welkom." © KDS

In steden als New York, Lissabon en Antwerpen is coworking 'hot'. Verschillende ondernemers uit heel uiteenlopende sectoren huizen er samen in één grote ruimte. "Maar coworking is veel meer dan gewoon maar een werkplek en de kosten delen", zegt initiatiefneemster Emilie Delorge, Kortrijkzane en zaakvoerster van Enfin Marketing. "Door samen te komen in een professionele omgeving wissel je als ondernemer ook kennis, contacten en inspiratie uit. Het is dus ook een vorm van netwerken, wat jezelf en je bedrijf een boost kan geven. Als zelfstandig onderneemster die meestal van thuis uit aan het werk is, weet ik als geen ander hoe vervelend het is om nooit met gelijkgestemden te kunnen overleggen. Dankzij coworking kan dat wel."

Locatie

Voor de coworking in Kortrijk liet Delorge haar oog vallen op Futurn D-One, een kantorencomplex op de hoek van de Engelse Wandeling en de Dumoulinlaan. "Het is de bedoeling om de volledige benedenverdieping in te palmen. Er is ruimte voor maximum 25 ondernemers. Het gebouw wordt casco opgeleverd. Dat betekent dat de inrichting nog moet plaatsvinden, maar ook dat gebeurt in overleg met de ondernemers."

De coworking in Kortrijk staat open voor alle ondernemers, zowel jonge starters als gevestigde waarden. "We houden een selectie, maar in principe is elk soort ondernemer welkom. Of je nu een architect bent, grafisch ontwerp doet of een marketingbedrijf runt." En ook de huuropties zijn heel flexibel. "De coworking kan worden geboekt voor één vaste dag in de week, één week, een periode van drie maanden of langer. Bedrijven die bijvoorbeeld hun vaste stek hebben in Gent, maar ook veel cliënteel hebben in Kortrijk, kunnen - wanneer dat voor hen nodig is - gebruik maken van de coworkingplek."

Toekomst

Volgens Delorge zal de populariteit van coworking enkel toenemen. "In wereldsteden zie je dat al. Is een stad als Kortrijk daar ook klaar voor? Dat zullen we merken na de eerste brainstorm. Die is cruciaal om de investering ook effectief te doen. Zelf ben ik ervan overtuigd dat coworking de toekomst is. Cohousing, autodelen... Je ziet het in alle sectoren opduiken. Het is niet meer zo dat elke ondernemer per se een eigen kantoor moet bezitten. Ondernemers pinnen zich niet graag vast op één plek. Coworking is dan een goed alternatief." Op woensdag 7 juni wordt er een brainstormsessie georganiseerd waarop alle geïnteresseerde ondernemers welkom zijn. "Wij lanceren het idee, maar luisteren eerst en vooral ook naar de de ondernemers die interesse hebben om in het project te stappen", zegt Delorge. "Wat willen zij en vooral, wat willen zij niet? Erna gaan we daarmee aan de slag. Als alles goed gaat, willen we de coworking begin 2018 openen."

Inschrijven voor de inspiratieavond kan nog tot uiterlijk dinsdag 6 juni om 23.59 uur via deze website.

(nvh/kds)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!