OCMW van Tielt opent webshop voor zij die niet bij een winkel geraken

Randy De Clercq

Het OCMW van Tielt opent binnenkort de mobielewinkelstraat.be, een online shop voor ‘vervoersarmen’, maar ook voor de gezinnen die het te druk hebben met job en hobby.

OCMW-voorzitster Pascale Baert en Luc Abbeloos van de vzw Locom stelden maandagavond een uniek samenwerkingsproject voor: de Mobiele Winkelstraat. Via die website zullen mensen die moeilijk bij een winkel kunnen geraken hun goederen van de Tieltse handelaars aan huis kunnen bestellen. “Er is een alsmaar grotere groep vervoersarmen in onze stad die te vaak aangewezen zijn op familie of vrienden”, zegt Pascale. “Mensen met beperkte mobiliteit, vaak in buitengebieden van de stad, zijn te vaak aangewezen op familie of vrienden om hem of haar naar de winkel te brengen.”

“Onze winkel staat open voor alle Tieltse handelaars, om een zo uitgebreid mogelijk assortiment te bieden, en zelfs de landbouwers van de Boerenmarkt op zaterdag zullen deelnemen”, zegt Luc Abbeloos. “We gaan op drie dagen leveren. We plannen om vanaf april van start te gaan met onze winkel. Hoeveel de handelaars zullen moeten betalen om deel te nemen aan de webshop, of liever webwinkelstraat, is voorlopig nog niet duidelijk.”

Voor de uitbouw van het project kreeg het OCMW een Leader-subsidie van 32.499 euro.

(Foto RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier