Rubriek Economie

North Sea Chefs brengen onbekende vis in bekende verkoopkanalen

24/11/14 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:33

Bron: Kw

Met de oprichting van de Flanders Fish Corporation" slaan de North Sea Chefs, een tiental reders én de groothandel de handen in elkaar om minder bekende vis en bijvangst tot bij de consument te brengen. Soorten als rode poon, springkrab, zeekat of zeebolk liggen binnenkort in de toonbanken van viswinkels, marktkramers, supermarkten en groothandel.

Filip Claeys van De Jonkman wijst erop dat voedselverspilling wordt tegengegaan en vissen met een lage ecologische voetafdruk op onze borden zullen belanden. (Foto Belga) © BELGA
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee