Nog maar twee kopers voor nieuw bedrijventerrein Fleterna

Redactie KW

In Oostvleteren, vlak naast het OC De Sceure in de Veurnestraat, zijn de werken gestart voor het nieuwe bedrijventerrein Fleterna. Op termijn hoopt men er een twintigtal (nieuwe) bedrijven een onderkomen te geven.


Geert Sanders, directeur van de WVI: “De bedrijvenzone heeft een netto-oppervlakte van 2,7 ha. Er komt een bedrijfsverzamelgebouw voor kleine KMO’s, waar maximum tien bedrijven terecht kunnen. Daar rond is er nog plaats voor acht tot tien kavels, waar firma’s maximum tot 5.000 m2 zelf kunnen bebouwen. De nodige oppervlakte mogen ze zelf bepalen. Tot op heden werden twee kavels verkocht: 2.050 m2 aan de metaalconstructie Dima Construct (nu in Lo-Reninge) en 1.900 m2 aan het bedrijf van Johan Vandewalle (nu Lo-Reninge), dat instaat voor constructie en verkoop van reinigingsmachines. “

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP): “Vorig jaar sprak men nog over 75 euro per m2, en toen werd optie genomen op het hele terrein. Maar het archeologisch onderzoek (betaald door de WVI) kostte 320.000 euro. Hierdoor werd de prijs door de WVI opgetrokken tot 90 euro (straatkant) en 80 euro voor de rest. Gelukkig nam de WVI die archeo-kosten op zich, want als kleine gemeente kunnen we dat niet betalen. Maar door die prijsstijging haakten wel heel wat bedrijven af, ook omdat het zolang bleef duren. Maar het feit dat de WVI hier een dergelijk bedrijventerrein wil aanleggen, is een ware zegen voor onze gemeente.”

(AHP-RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier