Nobelwind wordt vierde windmolenpark

Redactie KW

In de marge van de Noordzeeconferentie in Oostende maakte staatssecreatris van de Noordzee bekend dat de ‘financial close’ voor het vierde windmolenpark rond is.

Nobelwind moet tegen 2017 in bedrijf zijn. Er komen 50 windturbines van elk 3,3 MW met een totale capaciteit van 165 MW. Goed voor de elektriciteitsverbruik van 186.000 huisgezinnen. De totale som bedraagt 655 miljoen euro.

Vandaag zijn er reeds 3 windmolenparken actief met een totale capaciteit van 712 MW. Het gaat om in totaal 182 windmolens die elektriciteit leveren voor 800.000 Belgische gezinnen. “De komende jaren maken we werk van de ontwikkeling van 5 nieuwe windmolenparken waaronder ook Nobelwind. De acht parken samen zullen een vermogen hebben van om en bij de 2200MW. Op die manier zullen de offshore windmolens tegen 2020 samen de helft van de elektriciteitsbehoefte van onze Belgische huishoudens dekken of 10 procent van de totale electriciteitsbehoefte van België”, aldus Bart Tommelein.

De werken voor het nieuwe windmolenpark zullen aanvangen in 2016. De activiteiten voor de aanleg en het onderhoud van het nieuwe windmolenpark zullen via de haven van Oostende verlopen.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier