Rubriek Economie

NMBS verkoopt kantoorgebouw bij station Brugge

28/09/16 om 13:12 - Bijgewerkt om 13:09

NMBS verkoopt dit gebouw omdat ze in het kader van de nieuwe valorisatiestrategie haar middelen zo optimaal mogelijk wil aanwenden en prioritair inzetten voor haar klanten.

NMBS verkoopt kantoorgebouw bij station Brugge

De bijna 25.000 vierkante meter grote site 'Nieuw Brugge' omvat zowel appartementen, een parking, studentenkamers als kantoorruimtes. NMBS heeft er ook een hedendaags kantoorgebouw voor haar diensten gebouwd en zoekt nu een nieuwe invulling voor dit gebouw. NMBS wil haar gebouwen en terreinen die niet (meer) nodig zijn voor de uitvoering van haar taken van openbare dienst zoveel mogelijk valoriseren en ten gelde maken voor investeringen in het comfort van de reizigers.

Het NMBS-kantoorgebouw in de Hendrik Brugmansstraat telt acht bouwlagen en bevindt zich op een toplocatie bij het station Brugge en het stadscentrum. Naast een gelijkvloers zijn er nog zeven verdiepingen. Het gebouw heeft een grondoppervlakte van 413 m² en een bruto vloeroppervlakte (BVO) van 3.154 m². Van de zeven verdiepingen worden er momenteel vier verhuurd.

De verkoop zal georganiseerd worden via schriftelijke biedingen en onder het stelsel van de BTW.

>> Geïnteresseerden kunnen zich schriftelijk of per mail richten tot NMBS, Directie Stations, 10-08 B-ST.51, Frankrijkstraat 85, 1060 Brussel of joke.galle@b-rail.be

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!