Nieuwpoort krijgt recordbedrag voor uitbating beachbars

Op de foto zien we Philip Averein, uitbater van de Chagall. (Foto PVB) © PVB
Paul Bruneel

Chagall Beach bvba en Barza Project bvba zullen komende zomer elk een beachbar uitbaten op het strand van Nieuwpoort.

De minimumprijs van de concessie voor de uitbating was vastgesteld op 25.000 euro per lot, maar de uiteindelijke prijs lag uiteindelijk een pak hoger. Chagall Beach bvba betaalt 39.500 euro, Barza Project bvba bood tot 70.500 euro. Er waren tien aanbiedingen.

Het stadsbestuur had na de perikelen van vorig jaar het reglement tot uitbating van de twee beachbars helemaal veranderd. Eén van die veranderingen hield in dat de toekenning zou gebeuren na opbod. Er kon telkens met minstens 500 euro worden opgeboden. Lot 1, dat ter hoogte van de Meeuwenlaan ligt, zal worden uitgebaat door Chagall Beach bvba en lot 2 aan de Leopoldlaan door Barza Project bvba. Die bedragen zijn enorm hoog en werden niet verwacht door het stadsbestuur, zeker niet als je rekening houdt met het feit dat voor de uitbating van een beachbar in Knokke maximum 30.000 euro wordt verkregen. In buurgemeente Koksijde betaalt de concessiehouder amper 3.000 euro.

Geen andere constructies op het strand

De beachbars op het strand van Nieuwpoort mogen een oppervlakte hebben van 600 meter en zullen geopend zijn van 15 maart tot 15 oktober. De concessie wordt voor zes uitbatingsjaren verleend. Buiten de vooropgestelde periode mogen er geen constructies op het strand geplaatst of uitgebaat worden.

(PBM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws van vrijdag 9 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier