Nieuwe wind waait door Roeselaarse Agro Expo

© Stefaan Beel
Philippe Verhaest

Eind januari vindt opnieuw Agro-Expo Vlaanderen plaats in de Roeselaarse Expohallen. Het bestuur kreeg een verjongingskuur en de beurs wil nog meer op beleving inzetten.

Agro-Expo Vlaanderen zag het levenslicht in 1982 en is straks aan zijn achttiende editie toe, telkens in de Expohallen van Roeselare.

André Debruyne nam na 35 jaar afscheid als voorzitter en werd opgevolgd door Rik Vanwildemeersch. “Onze ploeg is versterkt met drie enthousiaste krachten: Bart De Bussche, Chris Vandevelde en Dries Vanpeteghem”, legt de nieuwbakken voorzitter uit.

De organisatoren zien de editie van 27 tot 29 januari als een nieuwe start. “We spreken dan ook van een New Agro-Expo Vlaanderen”, klinkt het. “Maar de basis blijft behouden. Zo blijven we trouw aan onze Roeselaarse Expohallen en zullen we opnieuw een massa mensen mogen verwelkomen. Onze plaatsen voor standhouders zijn nu al voor twee derde ingevuld.”

Ook het parkeerprobleem wordt aangepakt. “We weten dat parkeren rond de Expo niet zo vanzelfsprekend is, maar we zullen shuttlediensten aanbieden om bezoekers vlot naar de beurs te brengen. In overleg met de stad Roeselare bekijken we welke parkeerterreinen daarvoor kunnen gebruikt worden.”

Er komen ook meer sanitaire voorzieningen aan Agro-Expo. “Dat was soms een pijnpunt tijdens de spitsmomenten. We hebben ook een externe securityfirma aangesproken om de drukte in goeie banen te leiden en ervoor te zorgen dat zowel bezoekers als standhouders zich goed voelen.”

De baseline van Agro-Expo wordt ‘Zien, proeven en beleven’. “We willen immers ons beursgegeven naar een nog breder publiek opentrekken en iedereen de rijke land- en tuinbouwwereld laten ontdekken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier