Nieuwe wending voor de Roeselaarse Gastronomie in de Rodenbachstreek

© (Foto SB)
Redactie KW

Gastronomie in de Albrecht Rodenbachstreek bestaat bijna 50 jaar en wil een echt kwaliteitslabel worden voor het betere Roeselaarse restaurant.

Al 49 jaar op rij groeperen kwaliteitsrestaurants in Roeselare zich onder de naam Gastronomie in de Albrecht Rodenbachstreek. Twee maal per jaar pakken ze uit met een seizoensmenu aan spotprijs, met bereidingen waarin Rodenbach of Cornet verwerkt wordt. Het is een succesformule, maar het kan beter. En daar zal de nieuwe voorzitter Wim Degryse van restaurant Tafel Madeleine alles aan doen. “We zijn al volop aan het brainstormen voor ons vijftigjarig jubileum”, zegt hij. “Daar kunnen we nog niet veel over kwijt, maar in september komen we al met een culinaire fietsroute tijdens autoloze zondag. Mensen zullen van zaak naar zaak kunnen fietsen en er telkens één gerechtje proeven. Ook de kinderen zijn welkom.”

Zo wil het gezelschap ook de jongere generatie aanspreken. “En dat gaan we ook doen door meer in te zetten op sociale media. De Gastronomie is al altijd een sterk merk geweest, maar leefde vroeger nog meer onder de mensen dan nu. Dat kan ik weten, dat was destijds toen mijn ouders restaurant hielden toch zo. We willen de Gastronomie terug een boost geven en willen daarom ook twee a drie nieuwe leden verwelkomen.” De tafels vol krijgen, dat is geen enkel probleem. “Maar we willen van de Gastronomie een kwaliteitslabel maken.” De sfeer onder de restauranthouders zit alvast goed, voor het eerst in lange tijd zijn ze samen op uitstap geweest.

Van maart tot mei verrassen de restaurants de gasten opnieuw met een all-in menu aan 65 euro per persoon. Deelnemende zaken zijn Eethuis De Steeg, restaurant Ter Bos, Bistro Le Nord, restaurant Epsom, Bistro St-Blasius, restaurant Orchidee, restaurant De Ooievaar, Tafel Madeleine en Ma Passion. Data en voorwaarden op www.gastronomie-rodenbachstreek.be.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier