Nieuwe voorzitter voor Eurometropool Kortrijk-Doornik-Rijsel

Redactie KW

De burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne, is voorzitter af bij het Agentschap van de Eurometropool.

Hij wordt opgevolgd door Damien Castelain, burgemeester van het Franse Péronne-en-Mélantois. Ieder jaar krijgt het agentschap een nieuwe voorzitter.

De jongste maanden was er een kleine stoelendans in het grensoverschrijdende samenwerkingsproject. Stefaan De Clerck, huidig voorzitter van de raad van bestuur bij Belgacom, nam op 31 maart afscheid van zijn geesteskind. Hij werd vervangen door Vincent Van Quickenborne die het Belgische voorzitterschap voor de resterende tijd op zich nam. Van Quickenborne wordt nu een van de drie vice-voorzitters. De andere twee vice-voorzitters zijn Rudy Demotte, minister-president van het Waalse Gewest en burgemeester van Doornik, en Martine Aubry, burgemeester van Rijsel.

Damien Castelain draagt nu een jaar het voorzitterschap. Hij liet al in zijn kaarten kijken over zijn werkjaar. Naast de geleidelijke concretisering van de Strategie Eurometropool 2020 op het terrein, wil Castelain verder werken aan de creatie van een grote metropool die zichtbaarder is, meer mensen samenbrengt en in staat is het gesprek aan te gaan met andere grote metropolen in Europa.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier