Nieuwe voorstellen moeten lokale economie in Poperinge stimuleren

Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de stedelijke raad voor lokale economie in Poperinge stelde burgemeester Christof Dejaegher enkele nieuwe initiatieven voor.

Het gaat om nieuwe intitiatieven die de vzw Centrummanagement wil nemen om de lokale economie nieuw leven in te blazen. “In heel wat kleine steden en gemeenten in Vlaanderen heeft de lokale economie en in het bijzonder de handel het niet gemakkelijk”, aldus de burgemeester. “Met een commercieel strategisch plan willen we de lokale economie echter opnieuw stimuleren. Dat plan werd unaniem goedgekeurd en samen met centrummanager Kelly Geldof zijn we dat aan het uitvoeren.”

Stadspas

Enkele aanbevelingen van het commercieel strategisch plan zijn al toegepast. “In overleg met de handelsraad en de straatcomités heeft de vzw Popshop het levenslicht gezien”, zegt de burgemeester. “Popshop overkoepelt alle centrumhandelaars, vervangt de vroegere straatcomités en ondersteunt het Centrummanagement. Er zijn onder meer nieuwe subsidiereglementen om starters te ondersteunen en er is een gelijke promotiebijdrage (of winkeltaks, red.). Daarnaast is er ook de stadspas.”

“Ten tweede hebben we met het centrummanagement een acquisitie-opdracht uitgeschreven”, gaat de burgemeester verder. “Dat betekent dat we op zoek gaan naar een consulent die Poperinge moet promoten bij nieuwe handelaars en winkelketens om hen zo naar de Hoppestad te lokken. Doel is om commerciële investeringen op te zoeken en aan te trekken.” Kelly Geldof pikt in: “We moeten nieuwe winkels aantrekken om de leegstand en vergrijzing tegen te gaan. De promotie van Poperinge is een prioriteit en het aanstellen van een externe consulent kan daar alleen maar bij helpen. We beseffen dat er heel veel werk aan de winkel is, maar zijn vastbesloten om in 2016 een nieuwe stap voorwaarts te zetten.”

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier