Nieuwe vistrap van Oostende wordt vrijdag in gebruik genomen

Schepen Martine Lesaffre (met tas) en visverkoopster Dini Bogaert kijken alvast uit naar de opening van één van Oostendes toeristische attracties. © ML
Redactie KW

Nu vrijdag 29 april wordt de nieuwe Vistrap aan de Visserskaai in Oostende officieel in gebruik genomen.

De visverkoopsters kunnen al vanaf donderdag weer hun intrek nemen in het gloednieuwe gebouw. Zowat een jaar geleden verhuisden ze van die locatie naar de strandcabines die aan het Vissersplein een noodonderkomen garandeerden tijdens de bouwwerkzaamheden.

De nieuwe vistrap met het opvallende golvende, blauwe dak, de acht verkoopstanden en een roestvrij stalen werk- en demonstratietafel in de centrale wandelgang, beschikt over een eigen ijsmachine. Momenteel zijn zes van de acht ‘winkeltjes’ verhuurd voor de verkoop van de vangsten van de kustvisserij.

“Niet vragen om ongeluk”

Of er ook vis te koop zal zijn vanaf donderdag blijft een open vraag. De weersomstandigheden zijn er momenteel niet naar om met een kustvissersvaartuig in zee te gaan. “Vrijdag gaan we na één jaar afwezigheid op die locatie zeker geen vis of garnaal voor de allereerste keer te koop aanbieden, want dat is vragen om ongeluk”, zegt Dini Bogaert, die straks weer haar verkooppunt in het tweede kraam aan de rechterkant zal innemen, om de vangsten van de O.62 Dini van reder Luc Bogaert te koop aan te bieden.

Op vrijdag is er om 11 uur hoe dan ook de officiële opening voor de genodigden. Vanaf 12 uur is iedereen dan welkom. Er wordt gezorgd voor de nodige animatie en wie vis koopt, krijgt er nog een presentje bovenop. Ook op zaterdag en zondag genieten de bezoekers nog de voordelen van het openingsweekend.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier