Nieuwe uitbaters voor café De Nieuwe Prins in Menen

Danny Ramaut en Rosy Mortier laten hun café over aan Eddy Vancoillie en Jannick Pille. "Als Eddy het café niet had willen overnemen, had ik het gesloten." © CR
Redactie KW

De Nieuwe Prins in de Bruggestraat in Menen heropent op 3 juli, nadat Danny Ramaut het amper twee weken geleden voorgoed voor bekeken hield. Eddy Vancoillie en Jannick Pille willen de traditie van De Nieuwe Prins voortzetten.

Café De Nieuwe Prins is een begrip in Menen. Het café werd in 1930 opgericht. Voortaan zien de klanten er Eddy Vancoillie en Jannick Pille achter de tapkraan. “Een overnemer zoeken wou ik niet doen”, zegt Danny. “Als Eddy het niet had willen doen, had ik het café gewoon gesloten. Op die manier kon de petanqueclub haar lokaal en haar terreinen behouden.”

Eddy krijgt ‘s avonds en in de weekends hulp van zijn vrouw Jannick Pille. “We willen de uitstraling van het café behouden want De Nieuwe Prins is bekend voor zijn clubwerking. We willen ook een vergaderzaaltje inrichten. En in het weekend willen we tapas aanbieden. Op die manier hopen we naast de vertrouwde klanten ook een nieuw cliënteel aan te spreken.”

(CR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie