Nieuwe uitbaters gezocht voor ‘t Stadhuis in Lo-Reninge

Redactie KW

Bieke Florizoone (58) en Stefaan George (61) laten na 35 jaar hun hotel-restaurant-wellness ‘t Stadhuis in Lo over. “Het wordt tijd voor een nieuwe richting op onze levensweg”, zeggen Bieke en Stefaan.

Hotel-restaurant ‘t Stadhuis is een begrip in Lo en de regio. Heel wat communies, rouwmaaltijden, jubilea, soupers en andere feesten vonden er plaats. “35 jaar is een lange weg, maar we hebben hiervan tot op vandaag nog geen ogenblik spijt gehad”, zegt Bieke Florizoone. “Stefaan kan in augustus met pensioen en het wordt op onze leeftijd toch fysiek wat te zwaar.”

“Het liep niet altijd van een leien dakje, maar wij zijn trots te kunnen zeggen dat we van het geheel restaurant en feestzaal, hotel en wellness een bloeiende zaak gemaakt hebben. We hebben in combinatie met de drukke zaak ook 4 kinderen grootgebracht. Maar geen van de vier heeft ambitie om de zaak verder te zetten.”

“Er elke dag zijn met veel enthousiasme, vriendelijkheid en gedrevenheid was ons motto”, gaat Bieke voort. “We hebben in de loop der jaren ook zowat alle familiefeesten moeten missen, want elke zondag en elke feestdag stonden we paraat. Maar we deden het met plezier.”

“Er waren veel mooie momenten, vooral de heel drukke perioden”, klinkt het ietwat verrassend. “Misschien niet het moment zelf, maar als alles goed is verlopen en de mensen na een feest tevreden en voldaan naar huis gaan of na een verblijf in het hotel zeggen ‘het was super, we komen zeker terug’, dan gaf dat telkens een boost.” Ook het gebouw heeft een rijke geschiedenis. Het deed tot 1970 dienst als stadhuis van Lo. Het werd gebouwd in 1566 in Vlaamse renaissancestijl door Joos Staesin uit Ieper. Het stadhuis en belfort staan sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van de Unesco. “We willen alle klanten bedanken voor het vertrouwen, het stadsbestuur omdat we 35 jaar onze zaak mochten uitbaten in hun prachtig, historisch gebouw en onze kinderen en familieleden die steeds klaarstonden om een handje toe te steken”, besluit Bieke. “Op 30 november stoppen we definitief. Maar we blijven wel in Lo wonen, want we hebben ons hart hier verloren.”

(KVCL / foto KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier