Nieuwe uitbater voor bekend café Ma Rica Rokk in Brugge

Redactie KW

Francis Vandendorpe en Frederik Philibert zijn niet langer de zaakvoerders van het bekende Brugse café Ma Rica Rokk op ‘t Zand.

Na het vaderschap van Philibert hebben ze dit druk beklante café overgelaten aan Jochen Schuermans, die ook belangen heeft in de horecazaken Studio Hall en De Vossensteert in Sint-Kruis . De 28-jarige Koenraad Mortier, ook actief in Studio Hall, neemt de uitbating voor zijn rekening.

Op 13 december 1985, ondertussen meer dan dertig jaar geleden dus, opende Vandendorpe samen met wijlen Randall Vincke Ma Rica Rokk. In 1999 liet Vandendorpe, die we ook kennen als organisator van het IJssculpturenfestival op het Stationsplein van Brugge, ‘de Rica’ over aan Filip Tijssens.

Toen diens horeca-imperium instortte, besloot Francis Vandendorpe in november 2008 om zijn geesteskind samen met Philibert opnieuw te adopteren. Onder de slogan ‘Your Home away from Home’ brachten ze samen een nieuw elan in Ma Rica Rokk. Vandendorpe is vandaag nog zaakvoeder van de Pier in Blankenberge, maar heeft verder geen horecabelangen meer. “Ik koester ook geen ambitie om nog een nieuwe zaak op te starten”, aldus nog Francis Vandendorpe.

(svv)