Nieuwe shuttledienst verbindt Antwerpse haven met terminal in Zeebrugge

© BELGA
Redactie KW

Sinds kort loopt er een nieuwe spoorshuttle tussen Antwerpen en Zeebrugge.

Initiatiefnemer is Hupac, een gecombineerd vervoeroperator. De feederverbinding, met drie vertrekken per week in beide richtingen, start vanaf de Combinant-terminal in de Scheldestad en verbindt de Antwerpse haven met C.Ro-terminal in Zeebrugge.

Hupac, partner in de Combinant-terminal, hoopt met het initiatief naast de verbinding met het Verenigd Koninkrijk ook het lokale verkeer te versterken.

De treinen vertrekken op maandag, woensdag en vrijdag uit Antwerpen. De trein heeft een capaciteit van 30 TEU, twintig voet containereenheden, gespreid over tien 60′ wagons. Hupac neemt op de relatie zowel tank- als bulkcontainers ter vervoer aan.

De nieuwe verbinding komt er op vraag van één bepaalde klant, maar wordt ook aan derden aangeboden. Voor Zeebrugge is de nieuwe verbinding erg interessant omdat, via Combinant, een heel netwerk ter beschikking komt. Vanop de Combinant-terminal vertrekken er immers elf tot twaalf directe treinen naar diverse bestemmingen.

Voor Combinant is het de eerste verbinding op Zeebrugge. Enkel IFB (Inter Ferry Boats) biedt momenteel ook een spoorverbinding tussen Antwerpen en Zeebrugge vanaf de terminal Zomerweg.

(FN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier