Nieuwe realisatie geopend op Transfosite in Zwevegem

© Foto GV
Redactie KW

Met een optreden van Flip Kowlier en de Ertebrekers, werden vrijdagavond een aantal nieuwe realisaties op de Transfosite in Zwevegem geopend.

Zo kwam er een nieuw speelpleintje, werd een parking aangelegd, is er een bezoekerscentrum met informatie geopend en moet men de site via een andere weg binnenrijden. Voortaan is de inrit langs de Paul Ferrardstraat afgesloten en moet men via de nieuw aangelegde weg in de Blokellestraat de site oprijden.

Opvallend is ook de grote lichtreclame die op de duiktank werd aangebracht. Deze moet de site van ver herkenbaar maken.

Na een rondgang door de site, was er een optreden van Flip Kowlier met zijn nieuwe project ‘De Ertebrekers’. Zo toonde Transfo zich ook klaar om als festivalterrein te fungeren. Komende maanden staan er immers al drie muziekfestivals geprogrammeerd. Van folk tot het zwaardere werk.

De nieuwe realisaties betekenen alles samen een investering van 295.000 euro, verdeeld door Toerimse Vlaanderen, de provincie en de gemeente Zwevegem.

Transfo is de beschermde elektriciteitscentrale die men verder als toeristisch centrum wil uitbouwen met aandacht voor avontuurlijk sporten(met onder andere een duiktank).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier