Nieuwe pitabar in Korte Steenstraat in Kortrijk niet op gejuich onthaald

© Foto JVGK
Redactie KW

De komst van een pitabar in de Korte Steenstraat in Kortrijk doet bij veel handelaars de wenkbrauwen fronsen. Bovendien heeft de zaakvoerder nog geen vergunning.

De pitabar komt in een handelspand waar een tijdje geleden een telefoonwinkel was. Aan het venster hangen al plakkaten waarop gerechten afgebeeld staan, maar binnenin moet nog een en ander van werken gebeuren. Tot ergernis van een aantal handelaars in de buurt, die vinden dat een pitazaak daar niet thuishoort.

Die werken zijn intussen stilgelegd door stad Kortrijk. “De zaakvoerder heeft nog geen aanvraag gedaan voor een horecavergunning”, klinkt het bij schepen van Economie Rudolf Scherpereel (N-VA). Ook de brandweer en het federaal voedselagentschap moeten nog langskomen.

Fashion Street

Ook opvallend is dat de Korte Steenstraat een van de straten is dat tot het sfeergebied Fashion Street behoort. Het stadsbestuur wil daar met andere woorden vooral (trendy) kledingzaken. Een pitabar past niet in dat concept. “Maar het is wel de eigenaar van het handelspand die beslist met wie hij in zee gaat”, aldus nog de schepen.

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier