Nieuwe Kantcentrum in Brugge officieel geopend

© Benny Proot
Redactie KW

Het nieuwe Kantcentrum in Brugge heeft vrijdag officieel de deuren geopend voor genodigden, zaterdag en zondag kan het grote publiek er gratis binnen. Ook het nieuwe Brugse Kantmuseum zal die dagen gratis te bezoeken zijn.

Na twee jaar renovatie- en nieuwbouwwerken opende het nieuwe Brugse Kantmuseum de deuren in de voormalige kantwerkstersschool van de Zusters Apostolinnen in de Balstraat 16. De Brugse architect-scenograaf Koen Bovée en curator Hanne Provoost hebben er een interactieve plek van gemaakt, waar je kunt kennismaken met kant via onder meer beeld- en geluidsfragmenten en interviews.

Uiteraard zijn er ook tientallen kantstukken te zien, waaronder enkele historische exemplaren. Het Kantcentrum werkt samen met het Bruggemuseum, waardoor er heel wat mooie kanten uit de Brugse stedelijke collectie te zien zullen zijn.

In het nieuwe Kantcentrum is er naast het museum ook plaats voor klaslokalen, sanitaire ruimtes, een keuken, een polyvalente ruimte en een winkel.

Vlaams Minister van Toerisme Ben Weyts, Stefaan Gheysen van Westtoer en burgemeester Renaat Landuyt knipten gezamenlijk het (kanten?) lintje door.

(FJA)