Nieuwe golf en nieuw ziekenhuis te bezoeken tijdens Open Wervendag in Knokke-Heist

Redactie KW

In Knokke-Heist staan er belangrijke projecten in de steigers met als uitschieters de nieuwe ziekenhuiscampus AZ Zeno en het Duinenwater-project. Zondag kan men tussen 10 en 17 uur exclusief een kijkje achter de schermen nemen.

Duinenwater profileert zich als een doordachte, groene urbanisatie. Ze ligt in de polder tussen het centrum van Knokke en het nieuwe golfterrein, waar het zelfs in het hoogseizoen rustig is. Residentie Meerzicht wordt er opgetrokken aan het Duinenwatermeer. Ze bestaat uit vier gebouwen in authentieke kustarchitectuur op gemeenschappelijke ondergrond, met ondergrondse parking. Twee gebouwen (34 appartementen) zijn in volle afwerking, van de andere (27 appartementen) is de gelijkvloerse ruwbouw gereed.

Het nieuwe ziekenhuis van AZ Zeno, op een terrein van 20 hectare, moet zowel origineel, functioneel als toekomstgericht en duurzaam zijn en het landelijke karakter van de omgeving bewaren. Het project zweeft als het ware boven het landschap en wordt tot in de technische ruimtes toe door licht en natuur gedomineerd.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier