Nieuwe containerlijn meert eerste keer aan in Zeebrugge

Redactie KW

De nieuwe containerdienst van Seatrade Blue heeft vanuit Nieuw-Zeeland en Peru, de zogenaamde Meridian Service, voor het eerst aangemeerd in de Haven van Zeebrugge. Dat bericht het havenbestuur.

De nieuwe lijn was rond de jaarwisseling aangekondigd. Met de dienst wordt vooral voeding getransporteerd, zoals kiwi’s, appelen, ajuinen en vlees geladen in Nieuw-Zeeland. De komende maanden worden vanuit Peru avocado’s, bananen, asperges, mango’s, bosbessen, druiven, citrusvruchten en koffie aangevoerd. Kenmerkend is dat de ladingen gecontaineriseerd zijn, wat dus goed is voor Zeebrugge dat de jongste jaren heel wat containerdiensten zag wegvallen omdat de grote allianties de haven vaak links lieten liggen.

Maandag worden aan de kade van Belgian New Fruit Wharf reefercontainers gelost met gekoelde ajuinen en lamsvlees. Het lamsvlees werd geladen in de havens Napier en Tauranga. De ajuinen zijn afkomstig uit Auckland.

Ook nog met Cosco

Op dinsdag 23 mei zullen de eerste gecontaineriseerde ladingen kiwi’s aankomen in Zeebrugge. Tot dan worden de kiwi’s nog vier maal aangeleverd als conventioneel stukgoed. De eerste aanloop van het kiwiseizoen staat gepland op donderdag 27 april. De containertrafiek in Zeebrugge nam in 2016 met 7,6 procent af in vergelijking met 2015. Vanaf april wordt er ook nog een nieuwe Ocean Alliance opgezet met het Chinese Cosco, wat moet zorgen voor een heropleving van de APM Terminal.

(Belga-GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier