Nieuwe brouwerij Van Honsebrouck in Emelgem zit op schema

© Frank Meurisse
Redactie KW

Vandaag worden de brouwzaal en maalderij van de gloednieuwe brouwerij Van Honsebrouck in Emelgem geleverd. Daarmee zitten de bouwplannen volledig op schema.

Op de voormalige site van meubelfabriek Omer Lefevere langs de Ingelmunstersestraat in Emelgem verrijst momenteel de nieuwe brouwerij Van Honsebrouck. Met de bouwplannen op het 7,5 hectare groot terrein is een investering van 40 miljoen euro gemoeid. “We zullen over een brouwcapaciteit van 200.000 hectoliter beschikken, het dubbele van wat we momenteel in Ingelmunster kunnen brouwen”, legt verkoopsleider Frederic Boulez uit.

Vandaag beleeft de nieuwe site een eerste mijlpaal: de levering van de nieuwe brouwzaal en maalderij. “Het kloppende hart van de brouwerij”, geeft Frederic mee. “In totaal worden er zes brouwkuipen en twaalf tanks geplaatst.”

Nieuwe brouwerij Van Honsebrouck in Emelgem zit op schema

Siteverantwoordelijke Miguel Bossuyt en verkoopsleider Frederic Boulez.
© Frank Meurisse

Nog voor komende zomer moeten de eerste proefbrouwsels op Emelgemse grond al een feit zijn. De volledige verhuizing van Ingelmunster naar Emelgem moet net voor de zomer van 2016 plaatsvinden. “Alle activiteiten worden verplaatst”, aldus Frederic. “En dat is in de Belgische brouwsector nog nooit gebeurd.”

De huidige brouwerijsite langs de Oostrozebekestraat in Ingelmunster zal na de verhuizing worden verkaveld, bevestigt Frederic. “Daarvoor is er al een engagement aangegaan met een projectontwikkelaar.”

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier