Nieuwe bedrijvenzone in Zwevegem heet De Pluim

Winnaar Frank Coucke met mensen van Leiedal en de gemeente. © GV
Redactie KW

Vrijdagnamiddag maakten het gemeentebestuur van Zwevegem en Leiedal de winnaar bekend van de wedstrijd om een naam te bedenken voor het toekomstige bedrijventerrein Losschaert. De Pluim, een idee van Frank Coucke, buur van het project, haalde het.

Het nieuwe bedrijventerrein op de Losschaert heeft nood aan een nieuwe naam. Petra Decant van Leiedal: “In Zwevegem is er al een Losschaertstraat en in Kortrijk bestaat al een zone die deze naam draagt. Een nieuwe naam moet verwarring vermijden en zorgen dat leveranciers en bezoekers vlotjes hun bestemming bereiken.”

Zowat 30 mensen stuurden een voorstel in. “Uit deze inzendingen selecteerden Leiedal en de gemeente De Pluim. Deze nieuwe naam onderstreept de kwaliteit en de ambitie van het bedrijventerrein en is nog niet in gebruik voor bedrijventerreinen in de buurt”, verduidelijkt schepen Monteyne de keuze. De naam verwijst naar de Pluimbeek, die net ten noorden van de gewestweg ligt en een natuurlijke grens vormt tussen het business-park Evolis en het toekomstige bedrijventerrein De Pluim. Inzender Frank Coucke ontving als winnaar een cadeaubon van 50 euro en een boekenpakket.

(GV – foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier