Nieuw initiatief ‘Wervik Werft’ in leegstaande handelspanden

Redactie KW

Om leegstaande handelspanden nieuw leven in te blazen, stelde het stadsbestuur van Wervik donderdag de campagne ‘Wervik Werft’ voor.

Bedoeling is om jonge starters en bestaande handelaars, die op zoek zijn naar een plek om te starten of extra ruimte, in contact te brengen met de eigenaars van leegstaande handelspanden. Zo krijgen creatieve ondernemers nieuwe ruimte om te groeien. “Omgekeerd blazen we de leegstaande panden nieuw leven in door een zichtbare activiteit in het handelspand”, aldus schepen Bert Verhaeghe (Open VLD). “Dit kan een verhuur voor een langere periode of de verkoop van het pand stimuleren.”

Er komen kleurrijke stickers op de leegstaande handelspanden. “Dat zal het geval zijn op de Steenakker en in de Leiestraat“, zegt de schepen. “Ook op het gelijkvloers van het appartementsgebouw vlak voor de bibliotheek.”

Er is blijkbaar al heel wat interesse voor het nieuw project. “Momenteel zijn er dertien plaatselijke ondernemers met interesse om een leegstaande ruimte in te vullen”, aldus Liesbeth Hollebeke, deskundige economie bij de stad. “De interesse is heel divers. Van een traiteur, meubelwinkel en decoratiewinkel tot een schilder en vloerder.”

De stad treedt op als tussenpersoon. De eigenaars bepalen de huurprijs en periode.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier