Nieuw gebouw voor ABVV in Oostende

De opening werd bijgewoond door burgemeester Jean Vandecasteele, Franky De Block, John Crombez, Ivan Victor, Alain Clauwaert en Conny Demonie. De Rode Valken Oudenburg trakteerden met de nodige hapjes en drankjes en de muziek van de Noordstar zorgde voor de muzikale stemming. (Foto FRO)
Redactie KW

In de Jules Peurquatstraat werd het gerenoveerde lokaal De Noordstar, de nieuwe Noordstar, ingehuldigd met een grote receptie, een rondleiding én een openingsspeech van Eric Van Deurzen, provinciaal secretaris ABVV West-Vlaanderen.

Rudi de Leeuw was aangekondigd als tweede spreker maar hij moest forfait geven wegens verplichtingen in Brussel.

“De renovatie heeft in zijn totaliteit ongeveer vier tot vijf jaar geduurd, vanaf het vertrek van het idee om het project te realiseren, te financieren en een architect te zoeken, tot vandaag de plechtige opening van de nieuwe ABVV-thuishaven.”

“Een kwart eeuw geleden werden al renovatieplannen gesmeed maar het is er nooit van gekomen. Van het café en de toneel- en feestzaal, met de aanpalende bureaus werd een open, modern gebouw hertekend, met een polyvalente gelijkvloers en twee verdiepingen. Beneden hebben we nu een grote zaal, waar een pak activiteiten kunnen plaatsvinden. Achteraan bevinden zich, in de ruimte van de vroegere toneelzaal, de werkloosheidsdiensten. Op het eerste verdiep vind je de verschillende sectoren: metaal, bouw, algemene centrale, voeding en transport. Op het tweede verdiep organiseert KOPA opleidingen en herscholingen voor werklozen en anderstaligen. Je vindt er ook IPW, interprovinciale werkingen voor jongeren, senioren en algemene vorming.”

“Iedereen is tevreden over de nieuwe thuishaven met veel licht en lucht. De Noordstar heeft een nieuw leven ingezet”, klonk het vrijdagvond.

(FRO-foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier