New Regina opent donderdag de deuren in Ieper

Redactie KW

Geboren en getogen Geluwenaar Roger Verschaeve (66) opent donderdag het vernieuwde restaurant van horecamonument Regina aan de Ieperse Grote Markt. Samen met de eigenaar pompte Roger als nieuwe uitbater ongeveer 1,5 miljoen euro in de zaak.

“Hotel, restaurant en bar werden verbouwd tot een nieuwbouw achter de bestaande gevel”, vertelt Roger. “Daarom werd de zaak omgedoopt tot ‘New Regina’. Een grondige renovatie was broodnodig. De ouderdom is volgens mij de oorzaak van het falen van verschillende uitbaters de afgelopen jaren. Door de aftakeling was dit niet meer rendabel. Het aantal kamers werd uitgebreid van 24 naar 28. We ontvingen afgelopen weekend onze eerste hotelgasten in het kader van De Gevleugelde Stad. Het restaurant heeft een capaciteit van een 60-tal personen.”

Gastronomie

Roger wil de zaak opwaarderen naar de glorietijden van weleer. “Regina kende tijdens de jaren ’70 en ’80 grote uitstraling in binnen- en buitenland”, aldus wijnsommelier José Lemahieu, die er destijds een 20-tal jaar gewerkt heeft als maître. “De gastronomie was van een heel hoog niveau en de wijnkaart was de beste van het land. De zaak bestaat al van vóór WO II. In de loop van de geschiedenis waren er onder meer een hotel, café, restaurant, frituur, Engelse pub en traiteurdienst ondergebracht.”

Nadat de vorige uitbaters een schuldenberg hadden achtergelaten, is eigenaar Charles Vermeulen tevreden over de nieuwe uitbater. “Ik heb er vertrouwen in, Roger doet dat perfect”, klink het.

De oud-profrenner en knecht van wielericonen als Michel Pollentier heeft na zijn koersjaren een rijke horecacarrière opgebouwd. “Ik baat al meer dan 30 jaar de Oude Abdij uit in Lo-Reninge met 57 kamers”, zegt Roger. “Ik nam Flanders Lodge over in Ieper en breidde die zaak uit van 39 naar 102 kamers. Het was altijd een droom om een zaak uit te baten aan de Ieperse Grote Markt. Na het faillissement van de vorige uitbaters beschouwde ik dit als mijn laatste kans. Of ik al niet te oud ben? Werken is mijn leven.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier