Netbeheerder Elia stelt Stevin-project voor aan groot publiek met vier ‘infomarkten’

Redactie KW

Na een lange procedureslag vat energienetbeheerder Elia begin april de werken aan de nieuwe hoogspanningslijn tussen Zeebrugge en Zomergem, het zogenaamde Stevin-project, aan.

Daarom organiseert Elia vier infomarkten om alle lokale betrokken zo goed mogelijk te informeren.

Eind september 2014 meldde de netbeheerder dat er geen juridische procedures meer liepen tegen het Stevin-project en dat er dus kon begonnen worden met de werken over een afstand van 47 kilometer. Dat gebeurde na jarenlang gebakkelei met enkele steden en gemeenten waar de hoogspanningslijn zou komen. Uiteindelijk werd door alle partijen een dadingsovereenkomst gevonden.

De komst van de nieuwe hoogspanningslijn (380 kV) is cruciaal voor de toekomstige elektriciteitsbevoorrading in heel het land en de kustregio. Stevin maakt immers de aansluiting mogelijk met de toekomstige windmolenparken op zee en met het hoogspanningsnet van Groot-Brittannië.

Om alle betrokken nog eens in te lichten over het project en de werkzaamheden organiseert Elia vier infomarkten in maart. Op 3 maart in Maldegem, op 4 maart in Damme, op 12 maart in Zomergem en op 27 maart in Zeebrugge. Tijdens deze infomomenten staat Elia stil bij het doel van het project, de tien werkzones en de timing van de werken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier