Nestlé-topman Paul Bulcke scherp voor immigratiepolitiek Zwitserland

© BELGAIMAGE
Redactie KW

De uitgeweken West-Vlaming deed de uitspraken bij de voorstelling van de jaarcijfers van de multinational.

Vorige week passeerde in Zwitserland een wetsontwerp dat de immigratie vanuit landen van de Europese Unie beperkt. Bedoeling zou zijn dat de Zwitsers per land gaan bepalen hoeveel inwoners er ‘welkom’ zijn. Het wetsvoorstel is een antwoord op het resultaat van een referendum waarin de Zwitsers zich uitspraken voor strengere immigratiewetten.

Het is een fenomeen waar Nestlé-CEO Paul Bulcke, opgegroeid in Oostende, niet bijster enthousiast over is, zo schrijft De Tijd. “Als we vandaag zouden moeten beslissen om een nieuwe Nespressofabriek te bouwen, dan weet ik niet of we die nog in Romont zouden zetten”, sprak hij bij de voorstelling van de jaarcijfers. “We runnen hier een multinational. Ik heb mensen nodig die de landen begrijpen waar we actief zijn.”

Bulcke benadrukte dat er geen concrete plannen zijn om Zwitserland te verlaten, maar stelde wel dat personeelsleden die vertrekken niet noodzakelijk zouden vervangen worden. Paul Bulcke is trouwens zelf zo’n immigrant, hij werkt sinds 1979 voor de groep en is er zeven jaar CEO?

Sinds 1979 aan de slag , zeven jaar als CEO.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier