Rubriek Economie

Nertsenkwekerij in Langemark niet meer actief, feeststemming bij Animal Rights

21/06/16 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

De omstreden nertsenkwekerij in Langemark is sinds februari van dit jaar niet meer actief. Animal Rights, dat de sluiting van het bedrijf wilde, reageert bijzonder opgetogen.

Nertsenkwekerij in Langemark niet meer actief, feeststemming bij Animal Rights

"In februari bracht Animal Rights tot tweemaal toe schokkende undercoverbeelden naar buiten van verwaarloosde en gewonde nertsen in een voormalige steenbakkerij in Langemark. De druk werd nertsenfokker Coffyn te veel en hij besloot te stoppen", schrijft Animal Rights bij monde van voorzitter Nadine Lucas dinsdag op de eigen website.

"We zijn dolgelukkig met het resultaat. Vele duizenden pelsdieren zouden in Langemark worden gefokt en vergast voor een onnodig luxeproduct als een bontjas. Nu roepen we minister Ben Weyts op om alle nertsenfokkerijen te verbieden."

Ruime protestactie

In februari kwamen nog 100 mensen bijeen voor de poort van de nertsenfokkerij in Langemark. Het was een protestactie, georganiseerd door Animal Rights en GAIA. Kort nadien hield de zaakvoerder het blijkbaar dus voor bekeken, zo vernam Animal Rights van buurtbewoners, die meldden dat het er veel stiller was dan gewoonlijk.

Het nieuws wordt ons, weliswaar erg sec, ook bevestigd door Olga Méeszaros, de echtgenote van uitbater François Coffyn. "De nertsenkwekerij is sinds februari 2016 niet actief," klinkt het kort en bondig aan de telefoon.

(FJA/TOGH - Foto a-TOGH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!