Natuursteenhandel Beltrami maakt voortaan deel uit van Brachot-Hermant

General Manager van Beltrami Groep, Herwig Callewier. © LOO
Redactie KW

Op 10 november dit jaar zijn de aandelen van de Beltrami Groep, een internationale groothandel in natuursteen, overgedragen naar de groep Brachot-Hermant. Die overname belooft zowel voor Beltrami als voor Brachot een sterkere marktpositie en schaalvergroting. Beide bedrijven kondigen de fusie aan in een gezamenlijk persbericht.

Met de overdracht van de Beltrami Groep brengt Brachot-Hermant één Belgische groep tot stand, met directe aanwezigheid in België, Frankrijk, UK en Polen. Gecombineerd met de knowhow, productassortiment en human capital leidt deze overdracht tot tal van synergieën. Een complementariteit met voordelen naar productaanbod, kostenstructuur, klanten- en leveranciersbestand en dagelijkse bedrijfsvoering.

“Zowel Beltrami als Brachot-Hermant zijn voor 100% familiebedrijven. Beide bestaan reeds enkele decennia en zijn actief in de ontginning, import, productie en distributie van natuursteen tegels en platen”, klinkt het. Brachot-Hermant is nog steeds volledig in handen van de familie Van Overberghe. Beltrami werd opgericht door de familie Callewier in 1986. Deze laatst genoemde stapt nu uit het kapitaal en draagt alle aandelen over naar Brachot-Hermant.

“Marktpositie verder uitbreiden”

Voormalig eigenaar Herwig Callewier blijft echter actief in zijn rol als General Manager van Beltrami, en zal ook instaan voor de integratie van de twee Britse en zes Franse vestigingen van de groep. Zijn zoon Bram Callewier behoudt de dagelijkse leiding en is verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de B2B online divisie Stoneasy.com. Beide heren treden ook toe tot het directiecomité van Brachot om zo de continuïteit met klanten, personeel en leveranciers te garanderen. Met de overdracht van de Beltrami Groep, kan Brachot-Hermant inzetten op een volledig verticaal geïntegreerde onderneming, goed voor een geconsolideerde jaaromzet van 140 miljoen euro en 550 medewerkers.

General Manager Herwig Callewier: “In de natuursteensector is er al enige tijd een consolidatie aan de gang, zowel aan leveranciers- als aan klantenzijde. Als groothandel moeten we hierop inspelen en ons aanpassen. Marges worden kleiner, en er is nood aan schaalgrootte.” Met deze overdracht bundelen beide spelers de krachten in expertise, aanbod en geografische spreiding en streven ze naar gezamelijke vooruitgang en nieuwe opportuniteiten. “Het is dan ook onze wens en ambitie om de bewezen succesformule van Beltrami en Stoneasy.com verder uit te bouwen”, zegt Dirk Van Overberghe, Algemeen Directeur bij Brachot-Hermant. “Beltrami beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers. Met het nieuwe management zal de groep nieuwe kansen benutten om de marktpositie van de merken Beltrami, Stoneasy.com en Brachot verder uit breiden in Europa.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier