Na de zomer openen eerste bedrijven in nieuwe Waregemse kmo-zone Groenbek

De realisatie van de kmo-zone berust op een samenwerking tussen Leiedal en stad Waregem. We zien v.l.n.r. burgemeester Kurt Vanryckeghem, Tine Claeys en Cindy Deglorie van Leiedal en schepenen Maria Polfliet en Kristof Chanterie. © HDV
Tom Van Houtte

Dat zegt de intercommunale Leiedal, die de reconversie van het vroegere productieterrein van textielgigant Bekaert Textiles realiseert. Meer dan tien ondernemingen hebben al hun komst bevestigd.

Leiedal kocht in 2010 de 15 hectare grote productiesite in de Hoogmolenstraat. Bekaert Textiles had er toen de productie van matrasstoffen stopgezet. Negen bedrijfshallen verdwenen onder de sloophamer.

Op de site staan intussen al vier nieuwe bedrijfsgebouwen in de steigers. Het zijn nieuwe onderkomens voor gerechtsdeurwaarderskantoor Dikaioma uit Waregem, textielbedrukking Liratex uit Vichte, VL Technics (bouwer van zekeringkasten voor de bedrijfswereld) uit Desselgem en de POM West-Vlaanderen. De eersten ervan zullen kort na de zomer de deuren openen.

Transportbedrijven geweigerd

In totaal hebben al meer dan tien bedrijven een stuk grond gekocht. Volgens schepen van Verkeer en Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V) werd al een aantal aanvragen geweigerd. “Zo hebben we twee transportbedrijven moeten teleurstellen omdat het ruimtelijk uitvoeringsplan geen activiteiten toelaat die veel verkeer met zich meebrengen.”

(TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Waregem van vrijdag 20 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier