Na 24 jaar is er eindelijk weer een handelsbeurs in Meulebeke

De initiatiefnemers met v.l.n.r. Els Vande Sompele, Joris Veys, Veronique Ghys, Pieter Lamon, Anneke Verburgh en Ronny Soenens. © Foto Luc
Redactie KW

Na precies 24 jaar wordt er in Meulebeke nog eens een authentieke handelsbeurs georganiseerd. Op Stap in Meulebeke, Markant en Unizo sloegen de handen in elkaar en slaagden erin om 37 ondernemers te mobiliseren om deel te nemen aan het project ‘Ondernemend Meulebeke’.

Het is lang wachten geweest om in de Berengemeente nog eens een handelsbeurs mee te maken. Misschien wel veel te lang. Op zaterdag 24 en zondag 25 februari is het dan uiteindelijk nog eens zover. Dank zij de inzet van Pieter Lamon, Els Vande Sompele, Anneke Verburgh, Joris Veys, Ronny Soenens en Veronique Ghys wordt tijdens het laatste weekend van februari de Vondelsite omgetoverd in een wervelende ondernemerswereld, waar er ook heel wat animatie te beleven valt.

De laatste handelsbeurs, die in Meulebeke werd georganiseerd, dateert van september 1994. Johan Duprez van het NCMV (Nationaal Christelijk Middenstand Verbond) was dan de organisator. De vijftiende handelsbeurs die Meulebeke op dat moment kende, werd dan meteen ook de laatste. Spijtig, want aan publieke belangstelling en de randanimatie lag het alvast niet.

Bekende gezichten

Wie herinnert er zich niet de ontmoetingen met Jean-Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Willy Sommers, An Swartenbroeckx, Anne De Baetzelier of Günther Neefs, Eddy Wally en de Collega’s niet tijdens de live uitzendingen van toenmalig vrije radio Radio Amerika? Het waren bijna sacrale momenten die nu opnieuw opgediept worden.

“Na vier dagen moesten we al een wachtlijst aanleggen, want het Vondelcomplex zat vol”

Mede-initiatiefnemer Pieter Lamon: “Door de samenwerking tussen de drie ondernemersgroepen (Unizo, Markant, Op Stap) kan er op 24 en 25 februari een ruime diversiteit van ondernemers aangeboden worden aan de bezoekers. De ondernemers zullen iedereen graag te woord staan om hun specialiteiten voor te stellen. We hebben eveneens gedacht aan randanimatie, kindergrime en gratis kinderopvang. FM Gold zal zorgen voor live uitzendingen. Voor de animatie zorgt die zaterdagnamiddag de band Ze Quaffeurz.”

Wie herinnert er zich de ontmoetingen met Jean-Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Willy Sommers, An Swartenbroeckx, Anne De Baetzelier of Günther Neefs, Eddy Wally en de Collega's niet tijdens de live uitzendingen van toenmalig vrije radio Radio Amerika?
Wie herinnert er zich de ontmoetingen met Jean-Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Willy Sommers, An Swartenbroeckx, Anne De Baetzelier of Günther Neefs, Eddy Wally en de Collega’s niet tijdens de live uitzendingen van toenmalig vrije radio Radio Amerika?

Pop-upbar

“De beurs wordt op zaterdag 24 februari om 16 uur geopend door de burgemeester en het schepencollege. Die dag blijft de beurs open tot 21 uur. Na het beursbezoek kunnen de bezoekers rustig nagenieten in de pop-upbar, waar tal van eet- en drankgelegenheden voorzien zijn”, gaat Pieter verder.. “Op zondag starten we om 11 uur met onder andere een optreden van de dansschool Folle et Fou. De zondag blijft de beurs open tot 18 uur. Met deze ondernemersbeurs zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Twee jaar geleden zijn we gestart met het uittekenen van de grote lijnen van de beurs en langzaam, maar zeker groeide ons idee uit tot een daadwerkelijk initiatief.”

Grote diversiteit

“We ondervonden in al die tijd dat de Meulebeekse ondernemers vraag hadden naar een dergelijk project. Toen hebben we alle potentiële deelnemers aangeschreven en na vier dagen moesten we al een wachtlijst aanleggen, want het Vondelcomplex zat vol. Zoals de naam laat uitschijnen, zijn alle deelnemers gevestigde Meulebekenaren. De bezoeker zal werkelijk versteld staan hoeveel diversiteit er in onze Meulebeekse handelszaken steekt“, aldus nog een enthousiaste Pieter.

“Door onze krachten te bundelen en samen events als deze beurs te organiseren, willen we aantonen dat potentiële klanten niet ver moeten zoeken om het geschikte product te vinden. E-commerce mag dan wel in de lift zitten, de persoonlijke aanpak, de service en de klantvriendelijkheid zullen het op lange termijn halen. Hopelijk kunnen we met ons concept de herinnering aan vroeger weer tot leven brengen en ervoor zorgen dat de bezoekers werkelijk een deugddoende avond of namiddag beleven. De parking en toegang zijn gratis.”

(LB)

Wie herinnert er zich de ontmoetingen met Jean-Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Willy Sommers, An Swartenbroeckx, Anne De Baetzelier of Günther Neefs, Eddy Wally en de Collega's niet tijdens de live uitzendingen van toenmalig vrije radio Radio Amerika?
Wie herinnert er zich de ontmoetingen met Jean-Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Willy Sommers, An Swartenbroeckx, Anne De Baetzelier of Günther Neefs, Eddy Wally en de Collega’s niet tijdens de live uitzendingen van toenmalig vrije radio Radio Amerika?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier