N-VA Oostende luidt alarmbel omtrent samenwerking ziekenhuizen

Redactie KW

Het komt niet tot een groepering van de twee Oostendse ziekenhuizen. Voor het AZ Sint Jan Brugge Oostende is een fusie met het AZ Damiaan de enige oplossing.

Woensdag pakte N-VA uit met documenten waaruit een voorstel tot groepering van de twee Oostendse ziekenhuizen blijkt. “Onderhandeld door beide voorzitters en beide directeurs”, zegt Manu Beuselinck (N-VA). “In het document staat dat beide ziekenhuizen samenwerken, dat er garanties zijn voor het personeel, dat alle bedden op termijn verhuizen naar het AZ Damiaan en dat er tegen 2028 wordt bepaald wat er met de site van het Serruysziekenhuis kan gebeuren. Dat is een uitstekende zaak want alle eerste- en tweedelijnsdiensten blijven in Oostende, het is een goede zaak voor dokters, patiënten en de belastingbetaler want er zullen geen dubbele investeringen meer gebeuren zoals bijvoorbeeld in de pediatrie.”

Björn Anseeuw (N-VA) : “Ze hebben 20 jaar geleden de boot gemist voor een ziekenhuisfusie en hebben nu de kans het recht te zetten. De Oostendenaars hebben in het AZ Sint Jan Brugge Oostende niets te zeggen want ze hebben slechts 25 procent van de mandaten. Deze groepering van de twee Oostendse ziekenhuizen is dé kans om dat recht te zetten.”

(efoo/foto efoo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier