Museum in ‘t Jagershof wint toerismetrofee in Poperinge

Redactie KW

Guy Depoorter en echtgenote Leen Harinck ontvingen de Toerismetrofee 2014 voor het oorlogsmuseum dat ze vorig jaar onderbrachten boven hun horecazaak ‘t Jagershof in Krombeke.

In het privaat museum wordt de lokale geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog verteld en prachtig geïllustreerd. Het domein De Lovie en de abdij Sint-Sixtus, beiden op een boogscheut van ‘t Jagershof, speelden een erg belangrijke rol tijdens de Eerste Wereldoorlog. Die geschiedenis wordt in het museum tot leven geroepen aan de hand van authentieke foto’s, affiches, postkaarten, verklarende tekstborden en allerlei materiaal, uitrustingsstukken van diverse legers en vooral originele en complete uniformen. Thema’s zijn veldhospitalen, spoorwegen, kampementen, Chinese arbeiders, de vliegbasis De Lovie en ontspanning. De verzameling werd bijeengebracht door vader Christian en zoon Guy Depoorter en de grote Poperingse specialist ter zake Michel Blanckaert. Ondertussen kwamen reeds meer dan 1.000 bezoekers over de vloer.

Op de benedenverdieping is er een permanente tentoonstelling over alles wat te maken heeft met ‘Poperingse Kruydekoucke’, vooral die van de vroegere peperkoekfabriek Maes-Rommens.

(AHP-foto MD)