MOL uit Staden mag 55 gigantische woestijntrucks leveren in Algerije

© Lieven Neuville bij de eerste woestijntruck. (Foto PVH)
Redactie KW

Constructeur MOL uit Staden heeft een contract binnengehaald om 55 reuze-woestijntrucks te leveren in Algerije. De opdracht is goed voor een omzet van 25 miljoen euro en biedt werkzekerheid tot eind 2016.

Het onafhankelijke constructiebedrijf Mol uit Staden staat erom bekend geen enkele uitdaging uit de weg te gaan en is onder andere gespecialiseerd in de constructie van reusachtige vrachtwagens. “Voor oliewinner Enafor mogen we 55 reuze-woestijntrucks bouwen die zullen worden ingezet bij de constructie van boorplatformen in de Sahara in Algerije”, aldus Lieven Neuville van MOL.

Het contract is goed voor een omzet van 25 miljoen euro. “We werken twee dergelijke trucks per maand af en de opdracht biedt zo werkzekerheid tot eind 2016. Dit is het derde grootste project ooit voor MOL.”

De trucks kunnen ladingen tot 75 ton vervoeren en zijn aangepast om in de meest extreme omstandigheden te opereren. “De banden hebben bijvoorbeeld het profiel van de voetafdruk van een kameel, om zo voor betere grip te zorgen. En zelfs bij temperaturen boven de 50 graden Celcius ondervinden de mastodonten geen problemen.”

De 55 woestijntrucks worden volledig in de ateliers in Staden gebouwd en via Zeebrugge naar Algerije verscheept. In september vertrekken de eerste zes exemplaren.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier