Rubriek Economie

Modestudente uit Lo-Reninge ontwierp collectie voor kledingzaak in Tienen

25/11/16 om 09:50 - Bijgewerkt om 09:48

Anna Andeweg (23) uit Reninge won in juni de eerste editie van de Fashion Award van herenkledingzaak De Gouden Schaar.

Modestudente uit Lo-Reninge ontwierp collectie voor kledingzaak in Tienen

Anna Andeweg is modestudente aan het KASK in Gent. Ze sleepte de Fashion Award van De Gouden Schaar en de bijhorende 750 euro in de wacht omdat haar collectie die ze voor haar eindexamen vorig schooljaar ontwierp de jury het meest bekoorde. Maar die prijs hield ook in dat ze een exclusieve collectie moest ontwerpen voor de kledingzaak. Die is nu af en vanaf 26 november in de winkel te koop.

Delen

Van elk stuk werden er namelijk slechts 10 exemplaren gemaakt

"Ik ontwierp en produceerde een T-shirt, een cardigan en een sjaal", zegt Anna Andeweg. "Voor de T-shirt koos ik een exclusieve stof van topontwerper Dries Van Noten, een mengeling van wol en katoen. Ook voor de cardigan gebruikte ik hoofdzakelijk natuurlijke materialen zoals katoen en wol. De sjaal is gemaakt van Italiaanse kasjmier."

Modestudente uit Lo-Reninge ontwierp collectie voor kledingzaak in Tienen

Wie zich een exclusieve outfit van een mogelijk toekomstige topontwerpster wil aanschaffen, kan zich wel beter haasten. Van elk stuk werden er namelijk slechts 10 exemplaren gemaakt. Voor het T-Shirt van Anna Andeweg betaal je 49,95 euro, de sjaal kost 69,95 euro en de cardigan 89,95 euro.

De verkoop wordt gekoppeld aan een goed doel. "Zo gaat 15% van de opbrengst naar de vzw Bindkracht, een vereniging die een huis zal bouwen voor jongvolwassenen met een mentale of lichamelijke beperking.", zegt zaakvoerder Bart Debbaut van De Gouden Schaar.

(KVCL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!