Modeketen Mexx ook in ons land failliet verklaard

Redactie KW

De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft dinsdag de twee bedrijven achter de Belgische tak van modeketen Mexx in België failliet verklaard.

De bedrijven werden niet meer beleverd door het sinds begin december bankroete moederbedrijf in Nederland, dat onder curatele staat. Maandag werden de boeken in ons land neergelegd. Bij de achterliggende nv’s werkten in totaal zo’n 200 bedienden, die wellicht hun baan zullen verliezen.

De bestuurders van nv Mexx en nv Retrain hebben maandag zelf de boeken neergelegd, waarna de rechtbank de bedrijven dinsdag effectief failliet verklaarde. Volgens persmagistraat Frank Vennekens liepen er gesprekken rond een overname, maar sprongen die af. Mexx had volgens hem ook in België aanzienlijke schulden, zoals voor meer dan 1 miljoen euro aan sociale lasten. De failliete bedrijven zijn nu onder curatele geplaatste bij Paul Van Sant en Valère Vereecke.

Mexx telt in België een tiental aparte winkels en een vijftiental shops-in-shops bij grootwarenhuis Inno. In onze provincie is er in Brugge (foto) en Oostende een aparte vestiging. Volgens de persmagistraat werkten voor de twee nv’s in totaal zo’n 200 bedienden.

(Belga – foto Google Streetview)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier