Mister Y. Gin van Jules Delaere uit Wevelgem kent vliegende start

Jules presenteert zijn gin in opvallende flessen. (Foto TGM)
Redactie KW

Ginfanaat Jules Delaere, amper 19, wou een eigen gin op de markt brengen en dat is hem ook gelukt. Zijn Mister Y. Gin slaat meteen aan.

Jules Delaere (19) studeert hotelmanagement aan de Erasmus Hogeschool in Brussel. Daarnaast werkt hij ook in hotel Damier in Kortrijk. Een jaar geleden speelde hij met het idee om iets te ondernemen. Als fervente gin-fanaat wou hij een eigen merk op de markt brengen.

“De naam verwijst naar een fictief verhaal dat mijn zus Emelie en ikzelf op een nacht hebben bedacht”, duidt Jules. Naast de speciale naam en achterliggend verhaal valt meteen de speciale fles op waarin de gin wordt gebotteld. “Ik wou iets speciaals en vooral anders. De meeste gins vind je in van die apothekerflessen. Deze bolle fles vond ik in laboratoria en was meteen verkocht.”

Back to basic

Voor het recept keerde Jules terug naar de basics. Naar zijn mening is de markt voor zoete gins verzadigd. Hij verkoos een bittere smaak. “Gin moet bitter zijn”, meent hij. “Ik wou een product dat lang zou meegaan en dat zich kan onderscheiden. De Mister Y. Gin is een citrusvolle drank op basis van agrum, bloedsinaasappel en jeneverbes. In de mond smaak je florale tinten zoals vlierbloesem en de afdronk heeft een lichte toets van staartpeper.”

Jules trok met zijn gin al naar verschillende venues in onder andere Antwerpen en legde ook contacten voor distributie in de horeca. “Mijn gin is al in heel wat horecazaken te vinden. Daarnaast wil ik ook dat hij in elke regio verkrijgbaar is in speciaalzaken. Het is momenteel heel druk, want het begint echt te lopen.”

(TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier