Minister Reynders krijgt luchtdoop bij TVH

Op de foto herkennen we Dominiek Valcke en Didier Reynders. © YVW
Redactie KW

Dinsdagvoormiddag bracht vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders een bezoek aan het hoofdkantoor van TVH in Waregem.

Op het programma stond een korte rondleiding door het geautomatiseerd magazijn en… een ‘luchtdoop’ in een hoogwerker.

Gino Bekaert, Manager Goods-out, startte de rondleiding aan de miniload. Hier vullen 16 automatische kranen de 150 000 stocklocaties aan en sturen binnenkomende orders naar de picking. Daarna volgde een bezoek aan de inpakafdeling waar meer dan 100.000 stuks per dag verzendklaar worden gemaakt. Dagelijks vertrekken hier tussen de 8.000 en 10.000 zendingen waarbij de firma wereldwijd een 24/48 uursservice garandeert.

Als afsluiter van het bezoek voorzag TVH een ‘luchtdoop’ in een 15 meter hoge schaarlift. Samen met de minister nam ook CEO Dominiek Valcke plaats in de kooi van de machine.

“Als minister van Buitenlandse Zaken ben ik trots dat zo veel Belgische bedrijven ook in het buitenland actief zijn en zo ons land op de kaart zetten. TVH is één van hen. Dit familiebedrijf is in 45 jaar uitgegroeid tot een speler die in meer dan 170 landen aanwezig is. Deze onderneming geeft in heel de wereld ook werk aan meer dan 4000 mensen. Ik wil TVH bedanken voor de hartelijke ontvangst in Waregem en feliciteren met de belangrijke economische rol die het bedrijf speelt in West-Vlaanderen en ver daarbuiten”, aldus minister Reynders.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier